Postzegel wordt volgend jaar 2 cent duurder

Vanaf 1 januari 2016 wordt de gewone postzegel voor België 2 cent duurder, zo meldt bpost. Bij aankoop van 10 zegels zal een postzegel voor een genormaliseerde binnenlandse zending voortaan 0,74 euro kosten. Per stuk wordt dat 0,79 cent.

Een genormaliseerde internationale zending binnen Europa gaat 3 cent de hoogte in tot 1,13 euro bij aankoop van minstens 5 zegels. Voor de rest van de wereld komt er hier 3 cent bij tot 1,35 euro. Eenzelfde prijsverhoging is er indien je de zegels per stuk koopt, die kosten vanaf volgend jaar 1,23 euro (binnen Europa) of 1,45 euro (rest van de wereld). Bpost zal voorts ook de tarieven voor grote volumes post onder overeenkomst verhogen.

Gemiddeld is er voor binnenlandse post zo een prijsverhoging van ongeveer 1,5 procent in 2016. De verhoging is nodig vanwege investeringen voor verdere modernisering en kwaliteitsverhoging, stelt het postbedrijf. Naar eigen zeggen situeren de bpost-tarieven zich in de middengroep van de Europese postbedrijven.