Thyssen start nieuwe dialoog met middenveld

Eurocommissaris voor Sociale Zaken Marianne Thyssen heeft donderdag een vijftigtal ngo's ontvangen, in het kader van de Freedom Drive Mars. Thyssen wil een nieuwe dialoog met het middenveld opstarten.

Zo'n 400 mensen namen gisteren deel aan de Freedom Drive Mars, een optocht van mensen met een beperking die vragen actief te kunnen deelnemen aan de samenleving. Het tweejaarlijkse evenement vond voor de eerste keer in Brussel plaats.

Thyssen ontving vandaag onder meer het Rode Kruis en Caritas. De Eurocommissaris wil naar eigen zeggen een nieuwe dialoog opstarten, om zo te komen tot een "sociale triple-A rating". Feedback en steun van de organisaties die actief zijn op het terrein is essentieel om nieuwe sociale standaarden te ontwikkelen, aldus de commissaris.

Ze wil onder meer de toenemende ongelijkheid in de Europese Unie tegengaan. "Meer dan een kwart van de bevolking vertoont een risico op armoede en sociale uitsluiting en honderdduizenden migranten zoeken een toevlucht bij ons. De economische tegenstellingen brengen de Unie in gevaar", waarschuwde ze.