Amazon tackelt Google en Apple met voeten vooruit

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon zoekt de confrontatie op met Google en Apple. Amazon heeft beslist om niet langer producten van zijn grote concurrenten op de streamingmarkt te koop aan te bieden. De reden: "Apple Tv en Chromecast van Google zijn niet helemaal compatibel met streamingdienst Prime Video van Amazon".

"Amazon haalt met de beslissing om Apple Tv en Chromecast van Google te weren de voorhamer boven, maar de drastische beslissing zal wellicht een averechts effect hebben", reageert Richard Windsor van Edison Investment Research op de aankondiging van Amazon om Apple Tv en Chromecast te weren.

Amazon wil enkel nog toestellen verkopen in zijn webwinkel die de streamingdiensten van Amazon in hun aanbod hebben. Bij Apple Tv en Chromecast van Google is dat niet het geval.

Volgens Windsor kan die beslissing nefast uitdraaien voor Prime Video, de streamingdienst van Amazon. Prime Video is enkel beschikbaar in de VS, Japen, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Duitsland. "Veel gebruikers kijken naar Prime Video met een app op hun smartphones en tablets van Apple en Android van Google", aldus Windsor.

Als die bedrijven Prime Video zouden weren, verliest Prime Video duizenden potentiële afzettoestellen.

Meest gelezen