Facebook laat emoties (eindelijk) de vrije loop

Facebook lanceert in Ierland en Spanje bij wijze van test een uitbreiding van de bekende "vind ik leuk"-knop. Het wordt mogelijk om met verschillende emoties te reageren in plaats van enkel de duim omhoog.
AP2012

Een set nieuwe emoticons zal opduiken naast de bekende duim. Ze zullen staan voor liefde, lachen, geluk, schrikken, droefenis en woede. Het is nog niet duidelijk of en wanneer Facebook de nieuwe functie wereldwijd zal uitrollen. De sociaalnetwerksite test wel vaker nieuwe functies uit bij een beperkte groep gebruikers.

Al jaren is er vraag naar een "vind ik niet leuk"-knop op Facebook en in september zei het bedrijf te werken rond de kwestie. Stichter Marc Zuckerberg benadrukte toen wel dat hij niet zomaar een "vind ik niet leuk"-knop wilde introduceren omdat hij van Facebook "geen forum wil maken waar mensen stemmen voor of tegen publicaties van mensen".

Meest gelezen