"Ook al is het een strijd, blijf volhouden"

"Deze foto toont de echte definitie van liefde van hetgeen doorstaan is om deze geweldige baby ter wereld te brengen." Eind vorige week ging een foto van baby Sophia, omringd door een massa injectiespuiten en naalden, die in de vorm van een hart gelegd waren, viraal. Moeder Angela gaf intussen op nieuwswebsite Today meer uitleg waarom ze de foto aan de wereld wilde tonen.

"Drie jaar lang heeft het geduurd vooraleer ik zwanger werd, na verschillende IVF-behandelingen en nog een andere vorm van vruchtbaarheidsbehandeling."

"Het is een lichamelijk proces, waarbij er een heleboel hormonen doorheen je lichaam gieren. Daarbij zijn eigenlijk de inspuitingen nog het makkelijkste deel van de behandeling. Maar vrouwen die deze behandelingen ondergaan ervaren veel emotionele ups en downs. Toch proberen ze dit niet aan de buitenwereld te tonen, omdat ze weten dat in bepaalde kringen IVF nog een groot stigma met zich meedraagt."

"Ik hoop nochtans dat mijn dochter, die volkomen gezond is, diegene die nog steeds aan het proberen zijn om zwanger te geraken, zal inspireren."

"Deze foto was eigenlijk alleen maar voor mij en mijn dochter bedoeld. Ik wilde haar later tonen wat ik doorstaan had om haar te krijgen." De foto werd begin juni genomen, maar raakte vorige week wereldwijd verspreid toen een fertiliteitsziekenhuis in St. Louis de foto op zijn Facebookpagina publiceerde.

"Blijf volhouden. Het is een strijd. Maar uiteindelijk is het die strijd waard."

lees ook