AB InBev verhoogt bod op SABMiller

Bierbrouwer AB InBev wil 95,2 miljard euro betalen voor eerste concurrent SABMiller. Het is al het vierde bod van de biergigant uit Leuven. AB InBev hoopt zo de raad van bestuur van SABMiller te overtuigen om op het bod in te gaan.

De vorige biedingen werden te laag bevonden door SABMiller, na AB InBev de grootste bierbrouwer ter wereld. Het bestuur van SABMiller doet moeilijk en dus wordt de prijs nu verhoogd. AB InBev wil 43,5 pond betalen per aandeel, ofwel 95,2 miljard euro voor het hele bedrijf.

Het bestuur en enkele belangrijke aandeelhouders zijn niet wild van een overnamebod en dus wordt voorlopig de boot afgehouden. Tot woensdag kan AB InBev het huidige voorstel (of een beter) in een formeel bod omzetten. Gebeurt dat niet, dan mag volgens de Britse overnamewet er 6 maanden lang niets meer gebeuren, weet De Tijd.