Boeren en vakbonden plannen grote betoging tijdens Europese top donderdag

Boeren, vakbonden en andere organisaties verenigd onder de paraplu van Alliantie D19-20, zijn van plan om donderdag te betogen in het hart van de Europese wijk in Brussel, waar op dat moment een Europese top plaatsvindt. "Zij vertrappelen onze rechten en de democratie, wij verstoren hun topbijeenkomst."

Het protest is vooral gericht tegen het vrijhandelsakkoord waarover de EU onderhandelt met de Verenigde Staten, het zogenoemde TTIP-akkoord.

Ook de melkboeren van de European Milk Board (EMB), Milcherzeuger Interessengemeinschaft (MIG), les Jeunesses Agricoles Belges (JAB) en Flemish Milk Board (FMB) vrezen de gevolgen van dat akkoord en steunen de actie. Zij roepen op om met tractoren en vrachtwagens "de top te omsingelen".