Burgemeester Anderlecht roept op om identiteit relschoppers te melden

De burgemeester van Anderlecht, Eric Tomas (PS), heeft een oproep gelanceerd om de identiteit te melden van de relschoppers die afgelopen weekend in Kuregem het gemeentehuis en het politiecommissariaat met stenen en molotovcocktails hebben bekogeld. Niemand raakte daarbij gewond.

De politie onderzoekt de zaak. Voorlopig is er niemand opgepakt. De burgemeester wil het onderzoek dus een handje helpen, door op te roepen om de identiteit van de daders te melden bij de politie of bij de gemeente.

Volgens burgemeester Tomas is het een groep drugshandelaars die in Kuregem het politiekantoor en het gemeentehuis hebben beschadigd. "Sommige handelaars weten wie ze zijn", zegt de burgemeester. "Laat dat dan anoniem weten aan de politie of aan de gemeente."

Vorige week was het ook al erg onrustig in Anderlecht. Aan de metrohalte Clemenceau werd een politiepatrouille omsingeld door jongeren. Een politievoertuig raakte daarbij zwaar beschadigd.