Connie Palmen viert 60e verjaardag met literaire vrienden

In een volgepakt Zuiderpershuis in Antwerpen heeft schrijfster Connie Palmen zondagavond haar zestigste verjaardag gevierd. Palmen heeft er zelf in première voorgelezen uit haar nieuwste telg "Jij zegt het". Onder meer Tom Lanoye, Jan Decleir en Erwin Mortier hebben een ode aan Palmen gebracht met een bloemlezing uit haar bekendste werken.

Connie Palmen is bij het grote publiek vooral bekend van haar debuutroman en bestseller "De Wetten" en van "De Vriendschap", waarvoor ze intussen bijna twintig jaar geleden de AKO Literatuurprijs ontving. Ze schrijft vaak essayistisch en tussen de regels door autobiografisch. Palmen speelt ook steevast met de grens tussen fictie en realiteit.

In haar nieuwe roman"Jij zegt het" laat Palmen haar licht schijnen op de beroemde stormachtige relatie van het Brits-Amerikaanse dichterskoppel Ted Hughes en Sylvia Plath, die later zelfmoord pleegde. Palmen heeft zich onder meer gebaseerd op een aan Plath gewijde dichtbundel die Hughes niet lang voor zijn eigen dood heeft uitgebracht, maar voegde er haar eigen "autobiofictie"-stijl aan toe. Naast liefde komen ook thema's als literatuur en het omgaan met bekendheid prominent aan bod.

Het verjaardagsfeest voor Palmen was volledig uitverkocht. Het evenement kwam tot stand in samenwerking met het literair kunstencentrum Behoud de Begeerte.