Hollywood broedt op film over gesjoemel bij Volkswagen

De Amerikaanse filmstudio Paramount Pictures en het productiehuis van acteur Leonardo DiCaprio hebben de filmrechten gekocht van een boek dat een journalist van The New York Times zal schrijven over het gesjoemel met uitstoottesten van Volkswagen.

Het schandaal rond de sjoemelsoftware die Volkswagen in miljoenen auto's heeft geïnstalleerd is goed voor de grootste crisis in de geschiedenis van de autoconstructeur en dat is ook Hollywood niet ontgaan. Binnen afzienbare tijd verschijnt immers een film over het schandaal.

Vandaag is bekendgemaakt dat Paramount Pictures en Appian Way, het productiehuis van DiCaprio, de filmrechten hebben gekocht van een boek dat journalist Jack Ewing van The New York Times over het schandaal schrijft.

Wie de film zal regisseren, wie erin zal meespelen of wanneer de film verschijnt, is niet bekend.