Selfie en zwangere vrouw binnenkort ook een emoji?

De verzameling emoji, de smartphone-icoontjes die je kan gebruiken in berichten, wordt volgend jaar uitgebreid. Dat meldt Unicode Consortium, de organisatie die de codering van de computersymbolen organiseert. Onder meer de selfie, de croissant en een zwangere vrouw krijgen mogelijk een eigen beeldteken.

In 2016 zouden er maximaal 67 nieuwe tekens bij komen, meldt Unicode Consortium. Unicode is de internationale standaard voor de codering van grafische tekens.

De verschillende organisaties die bij het consortium zijn aangesloten, hebben de vrijheid om een eigen grafische versie van de emoji weer te geven. Daarom zien de figuren er op een iPhone anders uit dan op een smartphone met Android als besturingssysteem.

Op de voorlopige lijst met suggesties van Unicode staan onder meer een figuur die een selfie maakt, een croissant, een zwangere vrouw en een niezend gezicht. Bij elke code hoort ook een mogelijk ontwerp.

In mei 2016 wordt deze lijst voorgelegd op het Unicode Consortium. Een selectie hieruit wordt daarna effectief ingevoerd. In juni 2015 werden er 41 emoji toegevoegd, waaronder gezichten met vijf verschillende huidskleuren.