Stromae trakteert 6.000 Congolezen met vertraging op zijn hits

Stromae heeft zijn Congolese fans gisteravond getrakteerd op het langverwachte concert in Kinshasa. Ongeveer 6.000 enthousiaste bezoekers hebben het optreden, dat begon met enkele uren vertraging, bijgewoond. Op een persconferentie doorbrak Stromae bovendien de stilte over zijn valpartij in de VS.

De Congolese fans van Stromae moesten behoorlijk wat geduld uitoefenen om hun idool aan het werk te zien. De Belgische zanger zou normaal in juni te zien zijn in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Dat concert werd wegens gezondheidsredenen geannuleerd. Van half juni tot begin augustus werden twee Afrikaanse concerten geschrapt. Ook enkele Amerikaanse tourdata werden uitgesteld.

Gisteravond bliezen 6.000 Congolezen dan toch verzamelen in Kinshasa. Het concert begon ruim vier uur later dan gepland, omstreeks 22 uur i.p.v. 18 uur lokale tijd. Fans begonnen te vrezen dat het optreden misschien opnieuw in het water zou vallen. Stromae heeft echter twee uur het beste van zichzelf gegeven. Vanaf het moment dat de zanger zijn publiek toesprak tot de laatste noot was het enthousiasme enorm.

"Stomweg gevallen"

Voor zijn langverwachte optreden gaf Stromae ook nog een persconferentie. Daar excuseerde hij zich uitgebreid voor de annulatie van zijn show in juni. Hij benadrukte hoe veel zin hij had in het uitgestelde optreden.

Verder schepte de zanger voor het eerst duidelijkheid over het incident in de Amerikaanse stad Minneapolis. Stromae moest zijn concert daar op het laatste nippertje annuleren na een valpartij. "Ik ben gevallen toen ik over een hek wilde springen. Daarbij sneed ik mijn lip", klonk het terwijl hij ostentatief het litteken tussen zijn neus en bovenlip toonde.

Op zaterdag 17 oktober rondt Stromae zijn huidige tournee af in Rwanda, het geboorteland van zijn vader. Hij treedt er op in hoofdstad Kigali. Daarna valt het doek over de shows rond zijn plaat "Racine Carrée", die in de zomer van 2013 uitkwam.