Tekenfestival "The Big Draw" lokt ruim 10.000 bezoekers naar Leuven

Het internationaal tekenfestival The Big Draw heeft de voorbije vijf dagen meer dan 10.000 bezoekers naar Leuven gelokt. Samen met bekende tekenaars zoals Wide Vercnocke, Bart Schoofs, Tom Schamp, Gerda Dendooven en Sabien Clement konden de bezoekers deelnemen aan 65 tekenactiviteiten, workshops, wandelroutes, tentoonstellingen en lezingen in Leuvense winkels, cafés, scholen en cultuurhuizen.

The Big Draw is een kunstfestival dat plaatsvindt in 26 landen. In België vond het al plaats in Gent in 2013 en in Antwerpen in 2014. Dit jaar konden creatievelingen zich uitleven in Leuven. Bedoeling van organisator KUNSTWERKT is met dit initiatief iedereen aan het tekenen te krijgen.

De publiekstrekker van deze editie was "The Big Window Walk", een route langs 150 raamtekeningen in winkelvitrines. Bijzondere locaties zoals kunstenaarsatelier Cas-co in de Vaartstraat en De Smidse in de Sluisstraat werden speciaal voor het festival opengesteld. In het programma was er ook extra aandacht voor de link tussen kunst en wetenschap, met enkele intrigerende tekenmachines. Bezoekers kregen ook zelf de kans om een tekenrobot te bouwen.