Vijf Air France-personeelsleden opgepakt na rellen

In Frankrijk zijn vijf personeelsleden van luchtvaartmaatschappij Air France opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de rellen aan het hoofdkantoor vorige week. Die rellen braken uit toen bekendgemaakt werd dat de luchtvaartmaatschappij 2.900 banen wil schrappen.

Vorige week maandag maakte Air France een drastische sanering bekend. Daarbij zouden tegen 2017 2.900 banen verloren gaan. Het zou gaan om 1.700 leden van het grondpersoneel, 900 stewards en stewardessen en 300 piloten.

Een menigte van woedende personeelsleden drong even later die dag binnen bij een vergadering van de topmanagers van Air France. In totaal raakten 7 mensen gewond, onder wie ook een veiligheidsagent die er erg aan toe was. Personeelsdirecteur Xavier Broseta zag zijn hemd kapotgescheurd.

De vijf verdachten die vanochtend vroeg werden opgepakt, werden herkend via videobeelden. Het zou gaan om werknemers van de afdeling cargo. Wellicht worden er later op de dag nog personeelsleden meegenomen voor verhoor.