Vijf personen opgepakt bij nieuwe grote drugsactie in Meulenberg

Politie en parket hebben vanochtend opnieuw een grote drugsactie gehouden in de wijk Meulenberg nabij Houthalen-Helchteren. Vijf personen zijn gearresteerd. Er werd een beperkte hoeveelheden cocaïne, cannabis en doping in beslag genomen.

Meulenberg is een wijk in Houthalen-Helchteren waar al vele jaren problemen opduiken in verband met criminele feiten. Twee jaar geleden kwam de wijk in het nieuws, na rellen met de politie. Een agent raakte daarbij levensgevaarlijk gewond. Even later startten de politie en parket met een strategisch plan van aanpak voor Meulenberg uit te werken.

Begin vorige maand werden bij een grootschalige politieactie al zes drugsdealers opgepakt. Vanochtend vond er opnieuw een grote drugsactie plaats. "De federale en de lokale politie hebben een zestal huiszoekingen uitgevoerd", zegt Pieter Strauven van het parket van Limburg. "Vijf mensen zijn opgepakt, onder wie er drie gearresteerd blijven."

Meest gelezen