Vlaams-Brusselse Media worden "Bruzz"

De Vlaams-Brusselse Media gaan vanaf volgend jaar als "Bruzz" door het leven, zo heeft de raad van bestuur beslist. Dat heeft persagentschap Belga uit goede bron vernomen en is ook aan onze redactie bevestigd. Jeroen Roppe wordt algemeen hoofdredacteur.

De Vlaams-Brusselse Media zijn de koepel boven mediakanalen als FM Brussel, TV Brussel, Brussel Deze Week, Agenda en brusselnieuws.be. Dat ze worden herdoopt tot "Bruzz" zal volgens Belga morgen op een persconferentie worden bekendgemaakt.

De organisatie krijgt een nieuw redactiemodel met een uitgebreide onlineredactie en een afgeslankte van tv- en radioredactie. De wekelijkse krant Brussel Deze Week en het tijdschrift Agenda gaan op in één nieuw blad. Ook de individuele merknamen verdwijnen en worden "Bruzz".

Bij de redactie vallen geen verdere ontslagen. Het personeelsbestand zal wel automatisch uitdunnen telkens werknemers vertrekken. Jeroen Roppe, die bij de aankondiging van de herstructurering in juni werd aangesteld als algemeen hoofdredacteur, zal ook in de nieuwe structuur deze functie blijven waarnemen. Hij wordt hierin bijgestaan door TV Brussel-hoofdredacteur Robert Esselinckx.

Met de nieuwe werknaam van de mediagroep, die onder de bevoegdheid valt van Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD) en Brussels minister Pascal Smet (SP.A), komt ook een nieuw logo. Beiden worden in de loop van 2016 uitgerold.