Wie wordt de nieuwe "Slimste mens ter wereld"?

Op Vier gaat vanavond het nieuwe seizoen van de televisiequiz "De slimste mens ter wereld" van start. 34 kandidaten kruisen de komende weken de intellectuele degens, onder leiding van presentator Erik Van Looy en zijn gevreesde jury. Wie wordt de opvolger van Adil El Arbi?

Van Looy mag zich vanaf vanavond opnieuw van zijn favoriete slagzin "'t is gebeurd" bedienen. In de eerste aflevering van de televisiequiz gaan meteen enkele grote namen de strijd aan. Tenniskampioene Kim Clijsters speelt tegen twee Vlaamse acteurs: Kevin Janssens en Sam Louwyck. Vooral de deelname van Clijsters, die sinds het einde van haar tenniscarrière de luwte opzoekt, is opvallend.

In totaal nemen er dit seizoen 34 kandidaten deel aan de quiz. Met "Black Box Revelation"-zanger Jan Paternoster en actrice Anemone Valcke treedt er bovendien een liefdeskoppel aan. Naast een hele rits mediafiguren spelen dit jaar slechts twee politici mee: Alexander De Croo (Open VLD) en Zuhal Demir (N-VA).

Onder de deelnemers die tot nu minder bekend zijn bij het grote publiek, zitten onder meer komiek Kamal Kharmach, rabbijn Aaron Malinsky en uroloog Piet Hoebeke. Andere opvallende namen zijn Uplace-ondernemer Bart Verhaeghe en wielrenner Jan Bakelants.

Over negen weken weten we wie zich "De slimste mens ter wereld" kroont.