"Dacht eerst dat iemand een grap met me uithaalde"

"Ik stond het toe, want ja, wat moet je anders doen? Soms moet je niet eerst aan jezelf denken en de noden van iemand anders boven je eigen plaatsen." Godfrey Cuotto uit Hamilton, Ontario, werd gisteren tot internetheld gebombardeerd, nadat hij tijdens een busrit Robert, een man met een beperking, troost geboden had, omdat hij overweldigd bleek door de drukte in de bus. De 21-jarige student gaf op Huffington Post Canada meer uitleg, nadat de foto van "deze daad van opperste vriendelijkheid" viraal gegaan was.

"Die man wilde me een hand geven. Ik twijfelde eerst, maar dan heb ik het toch maar gedaan. Hij bleef daarna mijn hand vasthouden. Eerst dacht ik dat iemand een grap met me uithaalde. Maar hij wilde zich op zijn gemak voelen."

"Tijdens de rit, die ongeveer een half uur duurde, bleef hij mijn hand vasthouden, legde hij zijn hoofd tegen mij, knuffelde hij me en gaf mijn handen kusjes."

Een familielid van Robert nam, nadat de foto viraal gegaan was, contact op met Cuotto om hem te bedanken dat hij zijn oom, die lijdt aan spastische verlamming en doof is, gerustgesteld had.

lees ook