"Ik heb de sprong gewaagd. Met succes!"

De foto’s van de luxueuze mansion van Jordan Maron gingen de afgelopen dagen de wereld rond. Hij zou het stulpje in de Hollywood Hills voor een slordige 4,5 miljoen dollar (bijna 4 miljoen euro) gekocht hebben. En dan te weten dat Maron nog maar 23 is en zijn tijd vooral vult met het spelen van het computerspel "Minecraft". Goed geboerd dus, kan de enige conclusie zijn.

Drie slaapkamers, 5 badkamers, 3 verdiepingen, een gigantisch terras, een zwembad, et cetera, et cetera. "Dit huis deed me onmiddellijk een orgasme krijgen", was een van de reacties op Twitter. En dat allemaal met dank aan YouTube, waarmee Maron, afkomstig uit Los Angeles, nogmaals bewijst dat er met dit videoplatform veel geld te verdienen valt.

Niet dat hetgeen Maron op YouTube doet als zo spectaculair omschreven kan worden. Als "CaptainSparklez" publiceert hij immers vooral filmpjes waarop te zien is hoe hij het computerspel "Minecraft" speelt, iets waarmee hij 5 jaar geleden startte. Toch is hij tot een van de beste spelers van "Minecraft" uitgegroeid.

Op Youtube heeft hij een publiek van meer dan 8 miljoen abonnees en zijn z’n filmpjes in totaal al bijna 2 miljard keer aangeklikt. Via het videoplatform Twitch bereikt hij meer dan één miljoen geïnteresseerden. Door het succes wist hij een lucratief contract te sluiten met online computerspellengigant Polaris en sinds kort legt hij zich ook toe op het zelf uitdenken van computergames.

Maron op Venture Beat: "Ik ben ijsjesverkoper geweest, heb een skateboard-kamp begeleid. Maar in het laatste jaar van mijn humaniora wilde ik stoefen met de scores die ik bij "Call of duty" behaald had. Ik had er toen geen enkel idee van dat ik daarmee geld kon verdienen. Maar geleidelijk merkte ik dat dat wel kon."

"Terwijl ik uitdokterde of en wat ik verder wilde studeren, bleken mijn filmpjes succesvol op YouTube. Dan heb ik de sprong gewaagd. En het bleek de juiste keuze."

"Ik zie mezelf als een entertainer. Ook al weet ik nog altijd niet voor honderd procent waarom men mij bekijkt. Ik blijf mezelf en dat is blijkbaar aantrekkelijk."

lees ook