"Very Irritating Police" controleert nieuw asielcentrum Koksijde

Politiezone Westkust, onder andere actief in kustgemeente Koksijde, maakt zich op voor de vestiging van 300 asielzoekers op plaatselijke luchtmachtbasis. Het VIP-team ("Very Irritating Police"), dat opgericht werd tegen Noord-Franse hangjongeren, zal het centrum mee in het oog houden.

De gemeente Koksijde organiseerde op 8 oktober een infovergadering over de komst van de asielzoekers. De vraag- en antwoordlijst van die avond staat nu online. Uit het document blijkt dat het centrum 24 uur op 24 zal worden bewaakt door twee bewakers van Securitas. Het VIP-team zal in en rond de luchtmachtbasis controleren. Het wordt daarvoor versterkt met vier voltijdse agenten.

Naast de inzet van extra personeel wordt de omheining rond de basis op sommige plaatsen verhoogd. Elke asielzoeker krijgt ook een badge met foto, als toegangscontrole.

De maatregelen worden bevestigd door Ine Deburchgraeve van politiezone Westkust. "Om de komst op te vangen komt er nog extra personeel bij. We krijgen ook hulp van enkele leden van de federale cavalerie, die op het strand patrouilleren, en het CIK - het federale Interventiekorps."