Buena Vista Social Club treedt op in Witte Huis

Het bekende orkest Buena Vista Social Club treedt donderdag op in het Witte Huis. Het gaat om het eerste optreden van een Cubaanse band in de woning van de Amerikaanse president in meer dan een halve eeuw. De komst van de Cubaanse muzikanten staat symbool voor de toenadering tussen Havana en Washington.
SOLARPIX.COM

Het optreden van Buena Vista Social Club past in een ceremonie voor de Spaanstalige gemeenschap in de VS, georganiseerd door president Barack Obama.

De groep werd 19 jaar geleden opgericht door muzikant Juan de Marcos Gonzalez en kent sindsdien een wereldwijd succes. Vooral de film van Wim Wenders, die de bejaarde muzikanten volgde in de studio en op tournee, droeg hiertoe bij. Van de eerste plaat uit 1997 zijn intussen al 9 miljoen stuks verkocht.