Darmkanker­specialist ruilt ziekenhuis­carrière in voor preventie­werk

Darmkankerspecialist Luc Colemont (58) zal zich vanaf 1 januari voltijds inzetten voor de vzw Stop Darmkanker. Hij diende alvast zijn ontslag in bij het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. "Noem me naïef, noem me onnozel. Maar ik meen het, ik wil alleen darmkanker een halt toeroepen", aldus Colemont in Het Laatste Nieuws.

Na 27 jaar dienst, diende Colemont enkele dagen geleden zijn ontslag in bij het ziekenhuis. Op 31 december stopt het echt, want vanaf 1 januari zal Colemont zich voltijds inzetten voor de vzw die hij in februari 2010 oprichtte.

Vzw Stop Darmkanker moest Vlaanderen bewust maken van het belang van kankerscreening. "De laatste twee jaar heb ik zo meer dan tweehonderd voordrachten gegeven", zegt Colemont in de krant. "Allemaal tussen "de soep en de patatten"."

Nu wil Colemont van zijn preventiewerk, dat zijn passie is, ook zijn werk maken. "Mijn voornaamste ambitie is darmkanker een halt toeroepen. Als ik hiermee -opnieuw- één leven red, zal het keihard de moeite waard zijn geweest.