De Lijn stuurt 13 hybride bussen terug naar leverancier

Busmaatschappij De Lijn stuurt 13 hybride bussen terug naar de leverancier omdat er problemen zijn met het koelsysteem. Het gaat om bussen die rijden in Vlaams-Brabant. Ze werden pas enkele maanden geleden in gebruik genomen.

Door het probleem met het koelsysteem kan de bus soms niet vertrekken of valt hij stil. Een kinderziekte, noemt De Lijn het.

"Er wordt nu met de leverancier VDL Bus naar een oplossing gezocht. Zij hebben al toegegeven dat er aan al deze bussen wat structurele aanpassingen nodig zijn. We hopen dat de problemen zo snel mogelijk van de baan zijn", aldus woordvoerster Eveline Veulemans.

De bussen worden nu één voor één naar de leverancier gevoerd. De Lijn Vlaams-Brabant bestelde in totaal 35 dergelijke bussen. Ook de nog niet geleverde voertuigen zullen extra gecontroleerd worden.