Iron Maiden is afsluiter van Graspop 2016

De Britse metalband Iron Maiden staat op zondag 19 juni voor de achtste keer op het podium van Graspop Metal Meeting in Dessel. Bruce Dickinson en zijn companen sluiten de komende editie van het grootste metalfestival van het land af.

Iron Maiden is een graag geziene gast in Dessel. De Britse metalband stond de voorbije twee decennia al zeven keer op het podium van Graspop Metal Meeting. Op zondag 19 juni 2016 sluit de band de komende editie van het metalfestival af.

"We kijken er naar uit om opnieuw in Dessel op te treden. De vorige keren was het telkens dikke fun. De setlist ligt nog niet vastD. Die stellen we samen wanneer we beginnen te repeteren", zegt Bruce Dickinson, de zanger van Iron Maiden.

Iron Maiden is een van de meest succesvolle bands van de voorbije decennia. De metalband heeft wereldwijd al meer dan 90 miljoen albums verkocht. Iron Maiden is bekend van nummers als "The number of the beast", "Fear of the dark" en "Run to the hills".

Graspop Metal Meeting is volgende zomer aan zijn 21e editie toe. De voorbije editie lokte ongeveer 150.000 festivalganger naar het festivalterrein Stenehei in Dessel.