Maatschappelijke zetel AB InBev blijft wellicht in België

Brouwer AB InBev is van plan om zijn maatschappelijke zetel in België te houden na de overname van zijn grootste concurrent, SABMiller. Dat blijkt uit de aankondiging van het overnameakkoord voor 44 pond per aandeel. Daarin staat nog niets over de locatie van het operationele hoofdkwartier.
De AB InBev-gebouwen in Leuven.

"Het bod houdt de formatie in van een nieuw gecombineerd bedrijf, dat gevestigd zal zijn in België", staat te lezen in een voetnoot van het persbericht over het principeakkoord dat AB InBev en SABMiller bereikten.

"Het is onze verwachting dat deze nieuwe vennootschap opgericht wordt naar Belgisch recht en dat de maatschappelijke zetel in België gevestigd zal zijn. Onze roots in België gaan tot eeuwen in de tijd terug en zullen altijd een belangrijk deel van onze identiteit en ons erfgoed zijn", zegt AB InBev-woordvoerster Kathleen Van Boxelaer.

De maatschappelijke zetel is niet hetzelfde als het operationele centrum. "Het is in deze fase nog te vroeg om over de locatie van het operationele hoofdkwartier te kunnen spreken", klinkt het. Meer zegt de brouwer er niet over. "Verdere informatie zal te gepasten tijde volgen in een formele aankondiging van de transactievoorwaarden."