Michel over onderzoek MH17: "Gerechtigheid moet geschieden"

"Er moet absoluut algehele duidelijkheid komen over de crash van vlucht MH17 en er moet gerechtigheid geschieden op een objectieve en transparante manier." Dat zegt premier Charles Michel (MR) als reactie op het verslag van het onderzoek van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid.

In de mededeling prijst premier Michel het werk van de onderzoekers, die hun onderzoek "op een onafhankelijke, neutrale en transparante wijze hebben gevoerd".

In het gepubliceerde verslag van de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid wordt ingezoomd op de oorzaken van de crash, niet expliciet op mogelijke schuldigen. Dat is een verantwoordelijkheid van het Joint Investigation Team van de gerechtelijke overheden van de betrokken landen. Hun onderzoek is nog steeds aan de gang.

"Er moet absoluut algehele duidelijkheid komen over de crash van vlucht MH17 en er moet gerechtigheid geschieden op een objectieve en transparante manier. Dat zijn we de families van de slachtoffers verschuldigd", beklemtoonde Michel. De premier roept alle landen op om hun volledige medewerking te verlenen.