Playboy: "Geen naakte vrouwen meer in ons blad"

Het mannenblad Playboy laat de naakte vrouwen voor wat ze zijn. Vanaf volgend voorjaar wordt het magazine -en de modellen- in een nieuw kleedje gestoken. Dat schrijft de New York Times dinsdag. Met of zonder kleren, de vrouwen zullen hun uitdagende poses niet achterwege laten, klinkt het.
1982 AP

De tijden zijn veranderd, zegt Playboy-hoofdredacteur Scott Flanders. De strijd om naakte lichamen af te beelden en naaktheid maatschappelijk aanvaard te maken, heeft Playboy al lang gewonnen.

"Vandaag kost het slechts een muisklik om seksuele daden te zien te krijgen op het internet", zegt Flanders. Naaktafbeeldingen in tijdschriften zijn daardoor achterhaald.

Hugh Hefner, de 89-jarige oprichter van Playboy, zou zijn goedkeuring voor de vernieuwing gegeven hebben, die was ingegeven door de redacteuren van het blad.

Het blad, waarvoor ooit iconen zoals Marilyn Monroe, Madonna, Sharon Stone en Naomi Campbell naakt poseerden, telt nog een oplage van 800.000. In 1975 werden er nog 5,6 miljoen exemplaren van verkocht, zegt Alliance for Audited Media, de mediagroep achter Playboy.

Ook verschillende Vlaamse vrouwen sierden de cover van het mannenblad: Katia Alens, Jess Donckers, Ann Van Elsen, Tanja Dexters, Lesley-Ann Poppe.

AP2013

Meest gelezen