Verdachten van Aquino-moord opgepakt

Twee verdachten van de moord op Silvio Aquino zijn in Duitsland opgepakt. Ons land heeft om de uitlevering gevraagd. "Ze zouden deel hebben uitgemaakt van de organisatie en misschien zijn die mensen ter plaatse geweest op het ogenblik van de feiten", klinkt het bij het parket.

Silvio Aquino, hoofdverdachte in een van de grootste drugsprocessen ooit in België, werd donderdag 27 augustus in Opglabbeek in de Sint-Hubertuslaan doodgeschoten. Hij en zijn echtgenote werden door twee voertuigen met in totaal vier tot vijf personen klemgereden, waarna de dodelijke schoten volgden

"Er zijn nu twee personen door de Duitse autoriteiten aangehouden, die mogelijk betrokken zijn bij de moord op Silvio Aquino. Ze zouden deel hebben uitgemaakt van de organisatie en misschien zijn die mensen ter plaatse geweest op het ogenblik van de feiten. We vragen de uitlevering, maar verdere details kan ik niet prijsgeven wegens het geheim van het onderzoek", zegt parketwoordvoerder Dominiek Renotte. Wel bevestigt hij dat nog niet alle verdachten zijn aangehouden.

De twee opgepakte verdachten zouden volgens de kranten Oost-Europeanen zijn, wellicht van Albanese origine, van wie de identiteit bij de speurders al langer bekend was. Het parket wil dat voorlopig niet bevestigen. De twee zitten momenteel opgesloten in een Duitse gevangenis en worden zo snel mogelijk aan ons land uitgeleverd. Of ze de feiten bekennen, is niet bekend.