Verdwaalde man overleeft op mieren in Australische outback

Een jager die verloren was geraakt in de "outback" -het uitgestrekte niemandsland- in het westen van Australië, heeft zijn avontuur overleefd door zes dagen lang mieren te eten.

De 62-jarige Reginald Foggerdy was op 7 oktober vanop een camping bij Laverton, op zo'n 1.000 kilometer ten noordoosten van Perth, vertrokken om te jagen. Maar toen hij de volgende dag niet terugkeerde, sloeg zijn familie alarm. De politie startte een zoektocht, onder meer vanuit de lucht. De man werd uiteindelijk erg verzwakt aangetroffen, in de schaduw van een boom. Hij bleek zich op amper 15 kilometer van de camping te bevinden, maar was wel volledig gedesoriënteerd.

"Hij was extreem uitgedroogd, een beetje verward maar na het toedienen van de eerste zorg kan hij alweer opnieuw rechtop zitten en praten", aldus politieman Andy Greatwood. De man had zijn hachelijke avontuur overleefd door het eten van zwarte mieren. Water had hij niet bij zich.