Volkswagen van start met operatie reparatie

De Volkswagengroep heeft alle mensen kunnen identificeren van wie de auto uitgerust is met de "sjoemelsoftware". De betrokken Belgen kregen daarover een brief in de bus van invoerder D'Ieteren. Zodra D'Ieteren meer info heeft over de technische procedure, kan begonnen worden met de terugroepactie. Volkswagen zal daarvoor alle kosten op zich nemen.

Eerder raakte al bekend dat er in ons land 393.000 dieselauto's rondrijden die uitgerust zijn met de software die maakt dat de wagens minder uitstoten tijdens tests dan op de weg. Het gaat om modellen van Volkswagen, Audi, Skoda en Seat.

Het is op basis van de chassisnummers dat de Volkswagengroep nu heeft kunnen achterhalen wie allemaal met een "besmette" wagen rondrijdt.

D'Ieteren Auto, de invoerder van Volkswagen in ons land, heeft de betrokken eigenaars daarover een brief verstuurd. Daarin benadrukt de invoerder dat noch zij, noch de verdeler op de hoogte waren van de fraude. "Wij betreuren dan ook oprecht deze situatie", klinkt het.

Zodra de Belgische invoerder meer informatie heeft over de te volgen technische procedure, zullen de eigenaars opnieuw op de hoogte worden gebracht over wat er verder moet gebeuren. De Volkswagengroep heeft in totaal 6,5 miljard euro opzijgelegd om de getroffen wagens op eigen kosten aan te passen.