Vrouw uit Genkse blijkt moeder van vondeling Marie

Een vrouw uit het Genkse blijkt de moeder te zijn van vondeling Marie, die half augustus in Sint-Truiden in een berm langs de weg gevonden werd door een chauffeur van De Lijn. Het gerecht heeft sterke aanwijzingen dat de vrouw de moeder is, maar het parket van Limburg wilde de identiteit niet bevestigen in het belang van het onderzoek en in het belang van het kindje.
(Archieffoto)

Eind augustus bood de vrouw zich aan bij de politie en meldde ze dat ze de moeder was van Marie. Het kindje zelf verblijft momenteel bij een pleeggezin. Later zal een rechter beslissen wat met het meisje gaat gebeuren. De vrouw uit het Genkse zit niet in de cel.

Uit het onderzoek zal moeten blijken of het gerecht op het einde van de rit de vrouw al dan niet iets ten laste kan leggen. Een raadkamer of een kamer van inbeschuldigingstelling kan haar doorverwijzen naar een rechtbank of haar buiten vervolging stellen.