150 huizen zonder leidingwater in Ekeren, crèche ontruimd

Op de Kapelsesteenweg in Ekeren is vanmorgen een groot waterlek ontstaan. Een kinderdagverblijf werd tijdelijk ontruimd, zo'n 150 gezinnen zaten bijna de hele dag zonder kraantjeswater. Inmiddels heeft AWW het lek kunnen dichten. Er komt opnieuw water uit de kranen bij de omwonenden, maar dat zal pas morgenochtend terug drinkbaar zijn.

Door het waterlek ontstond er een probleem met de stabiliteit van de ondergrond. Uit veiligheidsoverwegingen werd het kinderdagverblijf Bollemol&Dolledol ontruimd. 19 kinderen werden met politiecombi's overgebracht naar een school in de buurt. In de loop van de namiddag konden ze terugkeren.

Ongeveer 150 huizen in de omgeving hadden geen kraantjeswater.  De hoogspanning werd uitgezet zodat de brandweer kon graven.

Medewerkers van Antwerpse Waterwerken konden het lek in de late namiddag dichten. De omwonenden hebben opnieuw kraantjeswater, maar dat is tot morgenochtend nog ondrinkbaar.