300 Amerikaanse militairen naar Kameroen

De Verenigde Staten gaan 300 militairen sturen naar het West-Afrikaanse land Kameroen. Dat heeft president Barack Obama laten weten aan het Congres in Washington.

Volgens een anonieme bron binnen de regering zou een voorhoede al aangekomen zijn in Kameroen. Nadien zouden in totaal ongeveer 300 Amerikaanse militairen in dat land gelegerd worden.

Die zullen daar inlichtingen verzamelen en verkenningsopdrachten uitvoeren en gewapend zijn om zichzelf te beschermen. Het is de bedoeling om inlichtingen te verzamelen voor de strijd tegen de islamitische terreurgroep Boko Haram in buurland Nigeria.

De VS willen landen als Nigeria, Tsjaad, Niger en Kameroen helpen om Boko Haram te bestrijden. Die landen voeren samen oorlog tegen de groep die zich eerder uitgesproken heeft als onderdeel van de terreurgroep IS.

Vanuit Tsjaad nemen ook Franse militairen deel aan de strijd tegen Boko Haram. Dat gebeurt onder meer met gevechtsvliegtuigen. Of de VS-militairen in Kameroen zelf gevechtsacties gaan uitvoeren, is niet duidelijk, maar mogelijk zullen die wel drones gebruiken die eventueel ingezet kunnen worden bij aanvallen.