"Sommige restaurants zetten je naam op de muur, wij geven je de muur"

Iedereen kent ze wel: eetcompetities waardoor -als je ze tot een goed einde brengt- je naam op de "wall of fame" van een restaurant komt te staan. Een Amerikaans fastfoodrestaurant schakelt echter een niveau hoger: wie de "Chingon"-burrito helemaal opeet, wordt mede-eigenaar van de zaak.

"The grand Chingon challenge", zo heet de uitdaging van het Mexicaanse restaurant Don Chingon in Brooklyn, New York. Concreet gaat de uitdaging als volgt: wie binnen het uur de "Chingon"-burrito naar binnen werkt, wordt voor 10 procent eigenaar van het restaurant. Een pittig detail: de burrito weegt 14 kilogram en is gevuld met onder meer steak, kip, varken, rijst en bonen. Als drankje krijg je er een pittig gekruide margarita (een Mexicaanse cocktail nvdr.) bij. 

Wie wil deelnemen, moet 150 dollar op tafel leggen. Bovendien is een toiletbezoek tijdens de uitdaging niet toegelaten. Het restaurant formuleert het zo: "het verliezen van lichaamssappen -welke dan ook- is niet toegestaan". Het restaurant kan ten slotte niet aansprakelijk worden gesteld voor de dood (of voor ziektes) van deelnemers. 

Wie wil deelnemen, moet dat 24 uur op voorhand laten weten. Het duurt namelijk twee uur om de burrito samen te stellen. Dat is ook de reden waarom het restaurant maar één wedstrijdburrito per dag maakt.

Een reporter van New York Daily News ging de uitdaging al aan

lees ook