Donald Trump wordt gastheer van "Saturday night live"

De Amerikaanse vastgoedmiljardair Donald Trump gaat op 7 november een aflevering van het populaire humoristische programma "Saturday night live" presenteren op de Amerikaanse zender NBC. Trump wil de Republikeinse presidentskandidaat worden. Hillary Clinton was vorige maand te zien in het programma.

Amerika maakt zich volgend jaar op voor presidentsverkiezingen. Bij de twee grootste partijen, de Republikeinen en de Democraten, woeden de debatten tussen de mogelijke kandidaten welig.

Donald Trump staat in de peilingen voorop in de race naar de nominatie voor de Republikeinen. De flamboyante vastgoedmiljardair en ondernemer heeft de voorbije maanden een opmerkelijk parcours afgelegd met enkele controvesiële uitspraken.

De Amerikaanse zender NBC heeft aangekondigd dat Trump begin november een aflevering van het humoristische programma "Saturday night live" gaat presenteren. Dat is opmerkelijk, want Trump en NBC hadden begin deze zomer een conflict over de uitzending van de schoonheidswedstrijden Miss USA en Miss Universe.

Donald Trump en NBC beslisten om de samenwerking stop te zetten. NBC trok de stekker uit de samenwerking na de "misprijzende uitspraken" van Trump over immigranten in de VS.

"Saturday night live" is een icoon in de VS. Het humoristische programma wordt al sinds 1975 uitgezonden. Heel wat bekende acteurs en komieken hebben hun sporen verdiend in de show.

Vorige maand draafde Hillary Clinton nog op in het programma. Zij acteerde mee in een sketch, waarin ze een café-uitbaatster speelde. Hillary Clinton is de favoriet voor de Democratische voorverkiezingen.