Drukste woensdagavondspits van het jaar

Met op het hoogtepunt 337 kilometer file was het vanavond de drukste woensdagavondspits van het jaar tot nu toe. De regen en verschillende ongevallen veroorzaakte extra lange wachttijden op de klassieke knelpunten.
Archieffoto

Al voor de eigenlijke avondspits begon, stonden er lange files door de regen en verschillende botsingen.

Zo deden automobilisten een uur langer over de Buitenring en Binnenring rond Brussel. Ook op de ring rond Antwerpen was het een uur aanschuiven geblazen, net als op de E313 van Limburg naar Antwerpen. Op de E19 van Brussel naar Antwerpen stond er ook een uitzonderlijk lange file. Op de E40 van Gent naar Brussel was het dan weer filerijden nadat een vrachtwagen tegen een brugpijler was gebotst.

Op het toppunt stond er vanavond in totaal 337 kilometer file op onze wegen. Na de paasuittocht is dat de drukste avondspits van 2015 tot nu toe.