Jean-Marie Le Pen naar gerecht om zich weer bij FN te kunnen aansluiten

Jean-Marie Le Pen heeft de partij die hij mee heeft opgericht, maar die hem eerder dit jaar uitgesloten heeft, voor de rechtbank van Nantes gedaagd. Op die manier wil hij zich weer kunnen aansluiten bij de partij waar zijn dochter Marine nu de touwtjes in handen heeft. Dat is vernomen van zijn advocaat.

Op 20 augustus werd de 87-jarige Le Pen uit de partij gegooid door het uitvoerend bureau van de partij, na nieuwe controversiële uitspraken over de Holocaust. Die uitspraken zouden Marines pogingen om de partij salonfähiger te maken bemoeilijken.

Le Pen vraagt 2 miljoen euro aan schadevergoeding, in het bijzonder voor de schade aangericht "aan zijn waardigheid, zijn eer, zijn reputatie en zijn politiek handelen".

Na zijn uitzetting uit de partij had de vroegere partijleider, die in 2011 door zijn dochter werd opgevolgd, gezegd dat hij zijn strijd voor het gerecht zou verderzetten. In juli haalde hij al drie gerechtelijke overwinningen binnen op het FN.