Landbouwer opgepakt die stal ter beschikking stelde van drugsbende

Een landbouwer uit Minderhout zit in de cel omdat hij zijn stallen ter beschikking zou gesteld hebben van een drugsbende. In de stallen werden door de politie een grote hoeveelheid chemicaliën aangetroffen.

De zaak kwam aan het licht nadat de brandweer naar de boerderij aan Achteraard was geroepen voor rook- en geurhinder. In de stallen troffen ze een grote hoeveelheid chemicaliën aan. Op de boerderij stonden 50 melkkoeien, die in de chemische dampen van het drugslab moesten leven. In de beerputten werd ook chemisch afval gedumpt.

De landbouwer, een man van 58, is aangehouden. Over het onderzoek naar de organisatie achter het drugslab, is voorlopig niets bekendgemaakt. Iemand anders ontfermt zich voorlopig over de koeien op de boerderij.