Mechelse moordenaar ook verdacht van aanval op actrice

De 53-jarige man uit Mechelen die verdacht wordt van minstens twee moorden, is wellicht ook verantwoordelijk voor de aanval op actrice Veerle Eyckermans, in februari 2015 in Hofstade. Het parket Halle-Vilvoorde heeft het over een "duidelijke link". Het dossier over de aanval op de actrice zal overgemaakt worden aan het parket van Mechelen, dat zich met het onderzoek bezighoudt.

In februari van dit jaar kreeg actrice Veerle Eyckermans, bekend van onder meer haar rollen als koningin Paola in de VRT-televisieseries "Albert II" en "Postbus X", ongewenst bezoek van een inbreker. Bij haar thuiskomst zag de actrice hoe een onbekende man probeerde via haar tuin de woning binnen te dringen. De inbreker ging haar daarop te lijf met een stok en de actrice moest enkele rake klappen incasseren.

Nadat de 53-jarige verdachte, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, was aangehouden voor de moord op Linda Doms, eind september in Hofstade, en de man ook in verdenking werd gesteld voor de moord op de 82-jarige Maria Walschaerts, in mei 2014 in Leest, en een moordpoging in september 2014 in Bonheiden, besloot het gerecht te onderzoeken of hij ook in aanmerking kwam voor de aanval op Veerle Eyckermans.

"Na grondig onderzoek kon een link worden gelegd tussen de aanval op actrice Veerle Eyckermans in februari 2015 te Hofstade en de verdachte", meldt het parket Halle-Vilvoorde nu. "Dit dossier zal eveneens bij het dossier gevoegd worden van het parket van Antwerpen, afdeling Mechelen."

Intussen wordt onderzocht of de man ook verantwoordelijk is voor de moord op Yvonne de Visscher, in 2011 in Boortmeerbeek.