Meryl Streep juryvoorzitter op Filmfestival van Berlijn

De drievoudige Oscarwinnares Meryl Streep gaat volgend jaar de jury voorzitten van het filmfestival van Berlijn. De Amerikaanse actrice is bekend van films als "Kramer vs. Kramer" en "The Iron Lady".

"Meryl Streep is een van de meest creatieve en veelzijdige filmartiesten", zo zegt Dieter Kosslick, de directeur van de Berlinale. "Ik ben verheugd dat ze het voorzitterschap van de jury heeft aanvaard".

De 66-jarige Amerikaanse actrice won Oscars voor haar rollen in "Kramer vs Kramer" (1979), "Sophie's choice" (1982) en "The Iron Lady" (2011). Ze won ook acht Golden Globes.

In 2012 kreeg Streep in Berlijn een Gouden Erebeer voor haar oeuvre. Onlangs ging "Suffragette" op BFI London Film Festival in Londen in première, een drama over de strijd die Britse vrouwen leverden om kiesrecht te krijgen. Streep speelt er samen met Carey Mulligan de hoofdrol. De Berlinale loopt van 11 tot 21 februari 2016.

Meest gelezen