Millenniumreeks krijgt vijfde en zesde deel

David Lagercrantz heeft de smaak blijkbaar te pakken: zijn controversieel vervolg op de "Millennium"-trilogie ligt nog maar twee maanden in de boekhandel of de uitgeverij kondigt aan dat er nog twee delen bij komen.

Controversieel omdat Lagercrantz met het vierde deel, "Wat ons niet zal doden", in de voetsporen moest treden van de overleden schrijver van de trilogie, Stieg Larsson, en veel mensen dat beschouwden als heiligschennis.

"Ik kon dit aanbod gewoonweg niet weigeren. Ik denk ook dat ik een goed verhaal heb voor een vervolg", aldus Lagercrantz. De vijfde roman verschijnt in 2017, de zesde normaal gezien in 2019.

Larsson overleed in 2004 op 50-jarige leeftijd aan een hartaanval. Na zijn dood werden meer dan 80 miljoen exemplaren van zijn boeken in 50 landen verkocht. Het materiaal werd tweemaal verfilmd. De auteur zou voor zijn dood aan een vierde deel gewerkt hebben, maar het is niet duidelijk of er daadwerkelijk een script was. De roman van Lagercrantz stond daar volledig los van.