Muntjesproducent Frisk sluit vestiging in Haasrode

Muntjesproducent Frisk sluit volgend jaar de vestiging in de Vlaams-Brabantse gemeente Haasrode. 38 mensen verliezen hun baan. Dat heeft de eigenaar, de Italiaans-Nederlandse Perfetti Van Melle Groep, meegedeeld.

In een mededeling zegt de groep dat de vraag naar de munttabletjes van het merk Frisk in Japan blijft dalen en dat is de grootste afzetmarkt. De muntjes van Frisk worden gemaakt in de Nederlandse stad Sittard, maar verpakt in Haasrode bij Leuven.

Er is nu beslist om de fabriek in Leuven volgend jaar te sluiten. Daardoor verliezen 38 mensen hun baan. De eigenaar voert nu gesprekken met de vakbonden en hoopt het personeel geleidelijk te ontslaan tussen april en oktober volgend jaar.

Frisk is al siinds 1995 eigendom van Perfetti Van Melle Groep. Die zoetwarengroep is bekend van merken zoals Mentos, Chupa Chups, Alpenliebe, Fruittella en de kauwgom Brooklyn.