Rode Duivels lokken 1,75 miljoen kijkers op Eén

De laatste kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels voor het EK in Frankrijk tegen Israël heeft gemiddeld 1.746.261 kijkers gelokt op Eén. Op het piekmoment keken 1.930.000 mensen naar de wedstrijd op Eén. De uitzending op RTBF lokte 1.032.878 kijkers.

De voetbalwedstrijd België-Israël van dinsdag 13 oktober is de best bekeken voetbalwedstrijd van de voorbije kwalificatiecampagne van de Rode Duivels voor het EK in Frankrijk. België won de wedstrijd met 3-1.

Op Eén keken gemiddeld 1.746.261 mensen naar de voetbalwedstrijd, goed voor een marktaandeel van 61,4 procent. In Franstalig België keken iets meer dan een miljoen voetballiefhebbers naar de voetbalwedstrijd op RTBF, goed voor een marktaandeel van net geen 55 procent.

De wedstrijd was de tiende best bekeken voetbalwedstrijd sinds het begin van de metingen. Volgend jaar nemen de Rode Duivels deel aan het EK in Frankrijk. De best bekeken voetbalmatch ooit bij VRT was België-Verenigde Staten op het WK voetbal in Brazilië in 2014, met gemiddeld 2.372.756 kijkers op Canvas.