Stephen Fry stopt als presentator van "QI" op BBC

Stephen Fry stopt als presentator van de populaire panelshow "QI" op BBC. Hij zal vervangen worden door Sandi Tokvig. Zij wordt de eerste gastvrouw van een mainstream komisch panelprogramma op de Britse televisie. "Een aanstelling die veel te laat komt", zegt de geestelijke vader van de show John Lloyd.

Fry presenteerde "QI" 13 jaar lang. "Het was een van de beste jobs bij televisie, maar het is tijd voor iets anders", zegt hij. "Zijn vertrek luidt het einde van een tijdperk in", klinkt het bij Lloyd. "Hoewel we allemaal erg triest zijn dat hij besloten heeft om ermee te stoppen, zijn we ervan overtuigd dat we de perfecte persoon gevonden hebben om in zijn gigantische voetsporen te treden."

Toksvig spreekt van een "droomjob". "QI" kwam voor het eerst op televisie in 2003. Oorspronkelijk zou Fry een van de kapiteins zijn in de show, samen met Alan Davies, maar op het laatste nippertje verving hij Michael Palin als presentator.

De show behandelt per seizoen één letter. Het komende seizoen, dat de letter M behandelt, zal het laatste zijn van Fry.

Meest gelezen