Vrachtwagenbestuurder die vluchtmisdrijf pleegde, krijgt 5 jaar cel

De vrachtwagenbestuurder die eind vorig jaar een 71-jarige vrouw aanreed in Halle, is veroordeeld tot een celstraf van 5 jaar. De man, die al een hele reeks verkeersveroordelingen had, moet ook een boete betalen van 12.000 euro.

Het ongeval gebeurde in december 2014 aan het kruispunt van de Ninoofsesteenweg en de Demaeghtlaan. De vrouw, die op het zebrapad werd aangereden, werd nog een kleine kilometer meegesleurd en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De bestuurder reed door na het ongeval, ondanks de poging van een getuige om hem te doen stoppen. Hij werd enkele dagen later opgepakt in de woning van een vriendin, waar hij zich schuilhield. De truckchauffeur bleek zijn beroep uit te oefenen ondanks het feit dat zijn rijbewijs al vier keer levenslang was ingetrokken.

Het levenslange rijverbod is nogmaals bevestigd door de rechter. Daarnaast krijgt dus ook een celstraf van 5 jaar en een geldboete van 12.000 euro. De transportfirma die de man liet werken, moet een boete van 6.000 euro betalen omdat men nooit controleerde of de man wel een rijbewijs had.