Wapenwinkel in Milwaukee moet 6 miljoen dollar schadevergoeding betalen

In de Verenigde Staten moet een wapenwinkel ongeveer 6 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan twee agenten die gewond raakten bij een schietincident. De twee werden in 2009 onder vuur genomen door een tiener, die het wapen illegaal had aangekocht.
AP2013

De tiener had voor zijn aankoop een tussenpersoon ingeschakeld. Die kreeg van hem 40 dollar om in zijn plaats een Taurus .40 pistool te kopen. Even later hielden twee agenten de jongen staande, toen hij met zijn fiets op voetpad reed. In de schietpartij die volgde, raakten de twee zwaargewond. Eén van hen verloor een oog.

Badger Guns, de winkel waar het pistool vandaan kwam, moet de slachtoffers nu een schadevergoeding betalen van alles samen ongeveer 6 miljoen dollar. Het argument van de verdediging dat de verkoper misleid werd, maakte weinig indruk.

Nummer 1 leverancier

De winkel in Milwaukee is sinds het schietincident in 2009 van naam veranderd, maar heeft nog altijd dezelfde eigenaar. De zaak geniet de kwalijke reputatie van nummer 1 leverancier van crimineel Amerika. Ruim 500 vuurwapens die gebruikt werden bij misdrijven, gingen daar over de toonbank.

De dader van de schietpartij zit intussen een celstraf uit van 80 jaar. De man die het pistool ging kopen, moest voor 2 jaar de cel in.