50 Cent zwemt nog steeds in het geld na faillissement

De Amerikaanse rapper 50 Cent heeft op Instagram foto's en filmpjes gepost waarop te zien is hoe hij in zijn bed bedolven is onder biljetten van 100 dollar. "Ik kan mijn benen niet meer vinden (door het geld nvdr.)", schrijft hij erbij. Opmerkelijk, want de hele wereld keek afgelopen zomer toe hoe de rapper zich failliet liet verklaren.

In juli heeft rapper 50 Cent, van wie de echte naam Curtis James Jackson III is, de rechtbank verzocht hem failliet te laten verklaren. Het nieuws kwam er enkele dagen nadat hij door de rechtbank veroordeeld was tot het betalen van een schadevergoeding van vijf miljoen dollar aan een vrouw van wie hij een sekstape online had gezet. De rapper zou bovendien nog andere schulden hebben gehad, waardoor hij tientallen miljoenen in het rood stond.

Zakenblad Forbes omschreef hem in 2014 nochtans als de vijfde rijkste hiphopper ter wereld en schatte zijn vermogen op 155 miljoen dollar. 50 Cent maakte er dan ook geen geheim van dat het aanvragen van zijn faillissement een "zakelijk strategische zet" was.

In een interview met Het Laatste Nieuws zei hij daarover: "Wanneer je succesvol bent, word je een doelwit en ik sta niet toe dat ik mezelf ten onder laat gaan aan kleine dingen. Ik neem dan ook de voorzorgen die elke andere goede zakenman zou nemen in deze situatie. Het betekent dat je je financiën reorganiseert."

"Fans zullen er niks van merken", besloot de rapper ten slotte. De foto's en video's die hij de afgelopen dagen op Instagram plaatse, lijken dat nog maar eens te benadrukken.

lees ook