"De wereld van Raoul Servais" geopend in Gent

Raoul Servais is een van de meest innovatieve filmmakers uit België van de voorbije halve eeuw. De 87-jarige animatiefilmpionier krijgt nu in de marge van Film Fest Gent een overzichtstentoonstelling van zijn indrukwekkende oeuvre.

Raoul Servais heeft op Film Fest Gent zijn nieuwe korte animatieflim "Tank" voorgesteld. De animatieflim krijgt ook een prominente rol op de overzichtstentoonstelling van het werk van de animatiefilmmaker in Gent.

De expo "De wereld van Raoul Servais - vroeger... nu... straks" is onder ruime belangstelling geopend in de Zebrastraat in Gent. De tentoonstelling biedt een thematisch opgebouwd overzicht van het werk van Servais.

"Als de Vlaamse animatiefilm wereldwijd zo'n ijzersterke reputatie heeft, dan is dat te danken aan kunstenaars als Raoul", zei minister van Cultuur Sven Gatz in zijn gelegenheidstoespraak.

Jacques Dubrulle, voorzitter van de organiserende vzw Fonds Raoul Servais, kondigde aan dat volgend jaar een nieuwe dvd verschijnt met alle, door het Koninklijk Belgisch Filmarchief gedigitaliseerde, kortfilms van Servais, inclusief "Tank".