"Homeland is racistisch" op de set van de tv-serie

Drie graffitiartiesten die door de makers van "Homeland" aangeworven werden om de set te decoreren, hebben Arabische leuzen tegen de thrillerreeks aangebracht op de decors van de serie. Zo staat er onder meer te lezen "Homeland is racistisch", "Homeland is geen serie" en "Homeland is een grap en wij kunnen er niet om lachen".

De makers van de Amerikaanse thrillerreeks hebben drie graffitikunstenaars gevraagd om voor de opnames van het vijfde seizoen Arabische graffiti aan te brengen op de set in Berlijn. Daar werd de bewuste aflevering met anti-"Homeland"-leuzen opgenomen.

De drie kunstenaars moesten leuzes als "Mohammed is de grootste" aanbrengen op de set in Berlijn, waar een Libanees vluchtelingenkamp werd nagebouwd.

De graffiti-artiesten twijfelden eerst of ze de opdracht zouden aannemen, maar gingen er toch op in. In plaats van de gevraagde leuzen, schreven ze andere teksten in het Arabisch op de bordkartonnen muren van de set.

Ze schreven onder meer "Homeland is een grap en wij kunnen er niet om lachen en "#blacklivesmatter". De aflevering met de graffiti is al uitgezonden in Amerika.

De graffiti-artiesten protesteren op die manier tegen het stereotype beeld dat "Homeland" ophangt van Arabieren, Pakistanen en Afghanen. "Het programma is goed geproduceerd en er wordt goed in geacteerd. Je zou verwachten dat de serie de Arabische wereld genuanceerder in beeld brengt", besluit het drietal.

Meest gelezen