Babyboom in het Zweedse koningshuis

De Zweedse prins Carl Philip (36) en zijn echtgenote, prinses Sofia (30), verwachten hun eerste kind. De baby wordt in april verwacht. "We zijn heel gelukkig en blij dat we de geboorte van ons eerste kind kunnen aankondigen. We kijken er heel erg naar uit", luidt het op de website van het Zweedse koningshuis. Carl Philip en Sofia trouwden onlangs pas, in juni.

Voor de grootouders, koning Carl Gustav en koningin Silvia, is het een ware babyboom. Op 13 juni woonde een hoogzwangere prinses Madeleine nog het huwelijk bij van haar broer Carl Philip. Twee dagen later beviel ze van een zoon, Nicolas.

Ook de andere zus van Carl Philip, kroonprinses Victoria, is zwanger. Zij en haar man Daniel verwachten in maart hun tweede kind, een broertje of zusje voor prinses Estelle.

De boreling van Carl Philip en Sofia wordt vijfde in lijn voor de troonopvolging, ná kroonprinses Victoria, Estelle, het ongeboren kind van Victoria, en Carl Philip.